Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок дій платників податків для подання звітності в електронному вигляді

опубліковано 29 вересня 2022 о 10:58

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що подання звітності в електронному вигляді економить час і кошти платників податків.  Адже звітність достатньо сформувати в електронному вигляді за допомогою спеціальних програм, підписати за допомогою електронно-цифрового підпису та передати через мережу Інтернет до податкового органу.

Нагадаємо, для подання звітів в електронному вигляді потрібно:               

- отримати ключ електронно-цифрового підпису в одному з Акредитованих центрів сертифікації ключів;

- зареєструватися в Електронному кабінеті, розміщеному на сайті ДПС України, за допомогою отриманого електронного ключа як користувач Електронного кабінету;

- заповнити та надіслати засобами електронного зв’язку Договір про визнання електронного документообігу;

- після отримання підтвердження про приєднання до електронного документообігу можна звітувати до контролюючого органу в електронному вигляді.

Звертаємо увагу, що при поданні звітності засобами електронного зв’язку з електронно-цифровим підписом, усі звіти перевіряються на наявність арифметичних та логічних помилок, а також платнику надходять повідомлення - квитанція № 1 та квитанція № 2. Електронний звіт вважається поданим, якщо в квитанції № 2 прописано «Пакет прийнято, дата та реєстраційний номер».