Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З 23 вересня діють нові форми для оприлюднення інформації щодо фізичних осіб, які мають податковий борг та інформації про платників акцизу з реалізації пального чи його виробництва

опубліковано 26 вересня 2022 о 10:29

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що наказом Міністерства фінансів України від 28.07.2022 року № 217 затверджено нові форми «Інформації щодо фізичних осіб, які мають податковий борг» та «Інформація щодо сплати податків і зборів суб'єктами природних монополій, суб'єктами господарювання, які є платниками рентної плати за користування надрами, та суб'єктами господарювання, які зареєстровані платниками акцизного податку з реалізації пального та/або отримали ліцензії на право виробництва або зберігання пального (крім зберігання пального, яке не реалізовується іншими особами і використовується виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки), оптової або роздрібної торгівлі пальним (станом на 01 число кожного місяця)».

Зокрема, додано інформацію про порядок формування і оприлюднення інформації щодо фізосіб, які мають податковий борг. Така інформація складається з:

-прізвища, імені, по батькові (за наявності) фізичної особи;

-дати народження фізичної особи;

-коду, найменування, власного імені та прізвища керівника територіального органу ДПС за місцем обліку податкового боргу;

-коду та найменування платежу за класифікацією доходів бюджету;

-загальної суми податкового боргу до зведеного бюджету (у тому числі до державного та місцевих бюджетів).

Формування та оприлюднення інформації щодо фізичних осіб, які мають податковий борг, здійснює ДПС щомісяця не пізніше 20 числа місяця, що настає за звітним. Інформація оприлюднюється на вебпорталі ДПС.

Крім того, наказом оновлено форму Інформації щодо сплати податків і зборів суб'єктами природних монополій, суб'єктами господарювання, які є платниками рентної плати за користування надрами, та суб'єктами господарювання, які зареєстровані платниками акцизного податку з реалізації пального та/або отримали ліцензії на право виробництва або зберігання пального (крім зберігання пального, яке не реалізовується іншими особами і використовується виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки), оптової або роздрібної торгівлі пальним. Зокрема, у форму для оприлюднення додано інформацію про платників акцизу з реалізації пального чи його виробництва.

Цей наказ набрав чинності з дня його офіційного опублікування. 23 вересня Наказ №217 було опубліковано в "Офіційному віснику" №74. Відповідно його норми почали діяти з 23 вересня.