Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ірина Столярик: Сьогодні кожен з нас Маріуполь. В обласній податковій відбулась зустріч з Благодійним фондом «Я-Маріуполь»

опубліковано 21 вересня 2022 о 17:23

Війна диктує свої правила, і сьогодні багато українців змушені покидати власні домівки та бізнес, щоб вберегти себе та рідних від обстрілів. Наразі багато з них потребують не лише гуманітарної  допомоги, а й консультаційної підтримки у частині застосування податкового законодавства. Тож сьогодні в  приміщенні ГУ ДПС в Івано-Франківській області за участі її очільника Ірини Столярик відбулася зустріч з представниками БФ «Я – Маріуполь», під час якої фахівці служби надали кваліфіковані відповіді на усі запитання маріупольців.

В основному учасники заходу цікавилися такими питаннями як: закриття ФОП, діяльність якої здійснювалася на окупованих територіях, чи територіях, де ведуться бойові дії, перереєстрація бізнесу з окупаційної території чи реєстрація нового уже за новим місцем обліку платника, а також питання, що стосувалися механізму сплати податків, зокрема єдиного податку, ЄСВ та погашення боргів.

Також актуальними темами для відвідувачів були отримання податкової знижки за певні види витрат, відновлення втрачених документів, зокрема коду РНОКПП, а також можливість отримати електронних ключів та ряд інших питань.

Загалом зустріч відбувалася за невимушеної атмосфери у форматі відкритого діалогу, де кожен зміг отримати відповіді на власні конкретні запитання.

«Ми розуміємо і розділяємо ваш біль, а тому докладатимемо максимум зусиль, щоб допомогти адаптуватися до нових умов життя усім маріупольцям, які знайшли прихисток в Івано-Франківську. Сьогодні кожен з нас Маріуполь, з усіма його втратами та стражданнями. Тому двері податкової служби завжди для вас відчинені, як, з рештою, і для всіх платників податків. Гадаю, спільними зусиллями ми зможемо впоратися з усіма труднощами,а такі зустрічі стануть для нас з вами доброю традицією”, - зазначила начальник ГУ ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик.

В свою чергу керівник Івано-Франківського центу "Я – Маріуполь" Олена Калайтан подякувала податківцям за конструктивну допомогу, оперативність та відкритість у спілкуванні, а також висловила намір продовжити започатковану сьогодні співпрацю.