Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікаційна податкова платформа: Як працюється підприємцям Івано-Франківщини в умовах воєнного стану обговорили на зустрічі в обласній податковій

опубліковано 29 серпня 2022 о 16:04

Про виклики , які воєнне сьогодення ставить перед підприємцями Прикарпаття, спілкувалася під час зустрічі заступник начальника ГУ ДПС в Івано-Франківській області Наталія Зікрата з представниками Ради підприємців при виконавчому комітеті Івано-Франківської міської ради

Насамперед, голова Ради Петро Строїч та його заступник Неля Вилегжаніна, які представляють інтереси підприємців регіону, запевнили, що бізнес усвідомлює необхідність стовідсоткового виконання взятих на себе податкових зобов’язань та налаштований на копітку працю, а отже й сплату податків, таких необхідних для зміцнення обороноздатності держави.

“Складна економічна ситуація в країні, зумовлена російською агресією, ставить перед підприємцями непрості виклики: втримати бізнес ”на плаву” та забезпечити у повному обсязі бюджетні надходження, а тому тісна взаємодія з податковою службою сьогодні є  вкрай необхідною», - зазначив Петро Строїч.

Відтак в форматі відкритого діалогу було обговорено зміни в податковому законодавстві , запроваджені на час воєнного стану, зокрема щодо можливості переходу на спрощену систему оподаткування з ставкою 2 відсотки, особливості подання податкової звітності суб’єктами господарювання та терміни сплати податків.

Також Неля Вилегжаніна, яка є Президентом Асоціації меблевиків Прикарпаття, охарактеризувала виробничий потенціал даної галузі в регіоні та висловила бачення подальшого динамічного розвитку даного напрямку діяльності, що позитивно вплине на збільшення бюджетних надходжень.

Загалом учасники заходу розглянули також питання застосування РРО та ПРРО підприємцями, що здійснюють торгівлю, сплати майнових податків та ПДФО. Окрім того, Наталя Зікрата інформувала присутніх про подовження дії податкової амністії  та нагадала про право платників податків на податкову знижку.

Наостанок сторони погодили подальший план спільних заходів та напрямків співпраці, скерованих на зменшення порушень в підприємницькі діяльності, та висловили готовність до постійної конструктивної комунікації між державними органами та бізнес - спільнотами.