Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більш як 30 тисяч платників податків Прикарпаття подають податкову електронну звітність

опубліковано 08 серпня 2022 о 16:32

У липні цього року 30,3 тисячі платників податків Івано-Франківщини подали до податкової служби електронну звітність, а це 99 відсотків від усієї кількості платників, що звітували. Поро це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Загалом, впродож липня органами ДПС в області отримано більш як 86 тисяч звітних документів: це звітність з ПДВ, ЄСВ, єдиного податку ,рентної плати за землю та акцизного податку.

Електронна форма звітності, нагадують в податковій службі, має ряд переваг над паперовою, це: економія часу, незалежність від місця перебування платника, автоматичне формування архів, оновлення версій документів та ін.

Також в обласній ДПС інформують, що подавати е-звітність  можна також і через Електронний кабінет платника податків. В липні цим сервісом скористалися майже 4 тисячі платників Прикарпаття.

Однак, податкова служба нагадує, що у зв’язку із введенням воєнного стану, режим онлайн Е-кабінету дещо скоротився, тепер робота сервісу триває з 8:00 до 18:00 год в робочі дні. Таке запровадження скероване на захист прав платників, збереження та захист баз даних.