Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ірина Столярик: Ми бачимо абсолютне відчуття відповідальності у платників податків за долю Батьківщини, їх чітке усвідомлення, що обороноздатність та міць України залежить насамперед від їх сумлінної сплати податків

опубліковано 01 серпня 2022 о 17:51

До бюджетів всіх рівнів впродовж 7 місяців року платники Івано-Франківщини  сплатили 16,8 мільярдів гривень податкових платежів та інших зборів, що на 4,3 мільярди гривень більше минулорічного показника. Про це громадськості повідомила начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик. За її словами цьогорічні надходження у порівнянні з минулим роком зросли на третину. “Ми бачимо абсолютне відчуття відповідальності у платників податків за долю Батьківщини, їх чітке усвідомлення, що обороноздатність та міць України залежить насамперед від їх сумлінної сплати податків. Єдність та згуртованість суспільства дає надію на беззаперечну Перемогу”, – зазначила очільниця служби.

Аналізуючи бюджетні надходження за січень-липень 2022 року, Ірина Столярик повідомила, що із загальної суми до державного бюджету надійшло 6,4 мільярди гривень податкових платежів, у відношенні до аналогічного періоду минулого року надходження збільшилися на 1,8 мільярди гривень. Також цього року, у порівнянні з минулим, на 1,2 мільярда гривень більше отримали і місцеві бюджети області. Надходження за 7 місяців склали 5,4 мільярди гривень. Крім того, до Пенсійного фонду України на соціальні виплати для громадян місцеві платники податків сплатили 5 мільярдів гривень єдиного внеску, що 1,2 мільярди гривень більше ніж торік.

Окрім підсумків за 7 місяців року, Ірина Столярик проаналізувала і надходження за останній звітній місяць – липень. За цей період до бюджетів всіх рівнів надійшло 2,6 мільярди гривень податків, а це на 714 мільйонів гривень більше ніж у липні того року:

державний бюджет – 865,3 мільйони гривень (+150,5 мільйонів гривень);    

місцевий бюджет – 897,4 мільйони гривень (+235,9 мільйонів гривень);    

Пенсійний фонд – 866,7 мільйони гривень (+327,6 мільйонів гривень).    

 “У цей нелегкий для держави час, хочеться подякувати усім платникам податків за кожну сплачену ними гривню до бюджету. Знаємо, що бізнес зараз потерпає від війни, але знаходить ресурс, і на сумлінну сплату податків і на волонтерство. Саме чесний та відповідальний бізнес зараз є на передовій економічного фронту країни та виступає надійним тилом для наших бійців. Дякуємо за вашу працю та за сумлінну громадянську позицію. Разом до Перемоги!”, - завершила словами вдячності звернення до платників начальник ГУ ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик.