Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платник податків має право звернутися до контролюючого органу щодо поданої одноразової (спеціальної) добровільної декларації

опубліковано 28 липня 2022 о 10:14

В Головному Управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що з метою отримання інформації щодо поданої одноразової (спеціальної) добровільної декларації та суми сплаченого збору з одноразового декларування платник податків має право звернутися до Податкової служби із відповідною заявою. Зокрема, нормами ст. 1 Закону України від 02 жовтня 1996 року № 393/96-ВР «Про звернення громадян» передбачено право громадян України на звернення, зокрема до органів державної влади із заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів.

Нагадаємо, декларант, який має намір скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням щодо належних йому активів фізичної особи, протягом визначеного періоду має право добровільно подати до податкової служби одноразову (спеціальна) декларацію. Звертаємо увагу, що кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб завершується 1 вересня 2022 року.

Закликаємо громадян не зволікати та скористатись можливістю легалізувати активи, з яких станом на 1 січня 2022 року не були сплачені податки.