Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи можуть підприємці скористатися правом на подання одноразової добровільної декларації та задекларувати неоподатковані активи?

опубліковано 26 липня 2022 о 09:13

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, якщо самозайнята особа має у власності кошти, отримані нею від здійснення господарської діяльності, але такі кошти не були задекларовані у податковій декларації, а також з них не були сплачені податки, то така особа має право задекларувати вказані кошти шляхом подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації та сплатити збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування за відповідною ставкою.

При цьому сплата у повному обсязі суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, звільняє такого декларанта від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства. Крім цього, під час проведення документальної перевірки такого підприємця зазначені кошти будуть вважатися такими з яких сплачений податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, військовий збір.