Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Яким чином буде визначатись кількість порушень у разі проведення розрахункових операцій без використання режиму програмування найменування кожного підакцизного товару із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД?

опубліковано 12 липня 2022 о 11:29

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що у разі виявлення під час перевірки суб’єкта господарювання фактів порушень вимог щодо реалізації товарів (послуг) через реєстратори розрахункових операцій або програмні РРО без використання режиму програмування найменування кожного підакцизного товару із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД до суб’єкта господарювання буде застосовано фінансову санкцію. Зокрема, буде застосовано санкцію у розмірі триста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, незалежно від кількості встановлених таких порушень. Крім того за таке порушення передбачена адміністративна відповідальність відповідно до ст. 155 прим. 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

При цьому, оскільки це порушення не є триваючим та визнається як таке, що має разовий характер, то наступне аналогічне порушення з метою застосування адміністративної відповідальності буде вважатись повторним.