Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже на 1,5 мільярда гривень зросли надходження за користування надрами

опубліковано 08 липня 2022 о 11:11

За січень-червень 2022 року за користування надрами для видобування корисних копалин, нафти, газу та використання лісу, води, надр, радіочастотних ресурсів прикарпатські платники сплатили  понад 2,8 мільярди гривень рентних платежів. В порівнянні із минулорічними надходженнями цьогоріч надходження зросли на 1,5 мільярдів гривень. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Із загальної суми надходжень до державного бюджету надійшло 2,7 мільярди гривень, до місцевих бюджетів – 178,6 мільйонів гривень.

Найбільша сума поступлень рентних платежів надійшла від платників за користування надрами для видобування вуглеводнів (нафти, газу та газового конденсату). Цією категорією сплачено до бюджетів понад 2,7 мільярдів гривень.

Від платників за користування надрами (піщано-гравійною сумішшю, піском, глиною, суглинком, підземною і мінеральною водою) та спеціальне використання води надійшло 39,3 мільйони гривень.

Лісогосподарські підприємства області та лісокористувачі перерахували до бюджету 30,4 мільйони гривень рентної плати, а за користування радіочастотним ресурсом України – 211,1 тисяч гривень.