Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року до бюджетів громад Івано-Франківщини надійшло понад 463 мільйони гривень єдиного податку

опубліковано 01 липня 2022 о 11:10

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що з початку року 2022 року платники єдиного податку сплатили до місцевих бюджетів Івано-Франківщини понад 463 млн гривень єдиного податку. В порівняні з відповідним періодом 2021 року надходження збільшились на 58,7 млн гривень.

Із загальної суми надходжень, фізичні особи-підприємці перерахували 384,1 млн грн єдиного податку, платники єдиного податку-юридичні особи – 65,4 млн грн, платники єдиного податку ІV групи – майже 13,5 млн гривень.    

На сьогодні платники єдиного податку 3 групи можуть обрати ставку єдиного податку 3 чи 5 відсотків або ж спеціальну ставку 2% від отриманого доходу.

Для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування за ставкою 2 відсотки суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу заяву про застосування спрощеної системи оподаткування. Форма заяви про застосування спрощеної системи оподаткування  затверджена наказом Міністерства фінансів України від 16.07.2019 № 308.

Така заява подається за вибором у паперовій формі або засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотримання вимог законів України від 22 травня 2003 року № 851-ІV «Про електронні документи та електронний документообіг» зі змінами та доповненнями та від 05 жовтня 2017 року № 2155-VIII «Про електронні довірчі послуги» зі змінами та доповненнями.

Суб’єкт господарювання, у разі не можливості подання заяви до контролюючого органу за місцем податкового обліку, може подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування у паперовій формі до будь-якого найближчого контролюючого органу.

Також суб’єкт господарювання має можливість подати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування за ставкою 2 відс. через Електронний кабінет.

Для сплати єдиного податку з 1 січня 2022 року діють відповідні рахунки місцевих бюджетів. З їх реквізитами можна ознайомитись за посиланням: https://if.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/ або в розділі «Стан розрахунків з бюджетом» в Електронному кабінеті платника.

Водночас, в обласній податковій звертають увагу на важливість сплати усіх податків і зборів з метою підтримки Збройних сил України та країни вцілому.