Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи передбачена відповідальність за заниження податкового зобов’язання платником у Податковій декларації з податку на прибуток за І квартал п.р. у разі подання уточнюючого розрахунку до такої Декларації?

опубліковано 28 червня 2022 о 11:42

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що у разі заниження платником у податковій декларації з податку на прибуток підприємств за І квартал 2022 року податкового зобов'язання з податку на прибуток підприємств та самостійного виправлення в уточнюючому розрахунку до такої податкової декларації за цей період у податкових періодах до 25 липня 2022 року, то такий платник звільняється від штрафів та пені.

Водночас, зауважимо, що таке звільнення від відповідальності не застосовується до платника податків у разі виправлення помилок за звітний період – 2021 рік.

Нагадаємо, Законом України від 12 травня 2022 року № 2260 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» визначено, що у разі самостійного виправлення платником податків у податкових періодах до 25 липня 2022 року, з дотриманням порядку, вимог та обмежень, зазначених ст. 50 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями, помилок, що призвели до заниження податкового зобов’язання у звітних (податкових) періодах, що припадають на період дії воєнного стану, такі платники звільняються від нарахування та сплати штрафних санкцій та пені.