Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В обласній податковій службі відбулась зустріч з представниками новоствореної Бізнес асоціації Івано-Франківська

опубліковано 17 червня 2022 о 14:22

Налагодження співпраці, забезпечення надходжень до бюджетів, проведення галузевих зустрічей з бізнесом та інформування про зміни в податковому законодавстві обговорили під час зустрічі керівництво Головного управління ДПС в Івано-Франківській області з представниками новоствореної Бізнес асоціації Івано-Франківська.

Насамперед начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик поінформувала присутніх про сплату податків і зборів до бюджету, оскільки це питання сьогодні хвилює не лише бізнес, а й громадян, адже в подальшому з бюджету забезпечується фінансування ЗСУ та соціальних виплат. Також посадовиця відзначила, що платники Прикарпаття справно тримають економічний фронт та попри певні пільги, все одно сумлінно сплачують податки.  

На цій зустрічі Голова Бізнес асоціації Івано-Франківська Андрій Семанів презентував місію, принципи, цінності та візію асоціації. Зокрема зауважив, що асоціація покликана об’єднати бізнеси для росту та якості життя в Івано-Франківську через створення можливостей для розвитку бізнесу та побудови партнерств, в тому числі і з органами влади. Також зауважив, що в найближчих планах спільноти – впровадження внутрішнього етичного кодексу щодо сумлінної сплати податків її учасниками. 

Крім питання надходжень до бюджету йшла мова і про основні аспекти змін в податковому законодавстві, зокрема відновлення можливості виконання платниками податкових обов’язків.  Так, Ірина Столярик зауважила, що тепер платники податків, які мають можливість своєчасно виконувати свої обов’язки повинні до 20 липня подати звітність та до 31 липня 2022 року сплатити необхідні податки та збори, а платникам ПДВ до 15 липня 2022 року необхідно зареєструвати ПН чи РК. Крім того, зазначила про неможливість подання платниками уточнюючих розрахунків до податкових декларацій, за звітні періоди до лютого 2022 року із показниками на зменшення податкових зобов'язань чи бюджетного відшкодування.

Насамкінець Ірина Столярик зазначила, що податківці завжди відкриті для ведення конструктивного діалогу з бізнесом і готові напрацьовувати спільні пропозиції щодо законодавчих змін, які покращать бізнес-клімат в області та будуть спрямовані на підтримку та зростання економіки, а тому підтримала пропозицію Андрія Семаніва у необхідності проведення постійних зустрічей. Також очільниця податкової служби області подякувала присутнім не лише за активну бізнес-діяльність, а й належну сплату ними податків та активну участь у житті області та країни в цілому.