Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Реєстр «Пошук фіскального чека» ДПС дозволить перевірити порядність продавця та дійсність отриманих фіскальних чеків

опубліковано 09 червня 2022 о 12:57

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що інформація про фіскальний чек стає доступною на вебпорталі ДПС в Реєстрі «Пошук фіскального чека» після фіскалізації чека у режимі онлайн та отримання на пристрій підтвердження його фіскалізації на фіскальному сервері ДПС, або після фіскалізації чека у режимі офлайн та отримання від пристрою даних про чеки сформовані в режимі офлайн (після відновлення зв’язку між програмним реєстратором розрахункових операцій та фіскальним сервером ДПС).

Реєстр «Пошук фіскального чека» який функціонує на сайті ДПС у відкритій частині Електронного кабінету. Для цього слід скористатися  посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/cashregs/check.

Вимоги до змісту фіскального чека регламентуються Законом України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Для пошуку та перегляду фіскального касового чека вам необхідно ввести: фіскальний номер РРО, дату та час його видачі. Якщо фіскальний чек за результатами пошуку на сервері відсутній, то необхідно ще раз перевірити введені дані у пошукових реквізитах та повторити пошук.

Увага! Відсутність фіскального чека у базі даних є свідченням того, що дана сума не включена до оподатковуваного доходу, а значить продавець – несумлінний. Тож покупець може надіслати лист з повідомленням про такий факт до ДПС, додавши копію чека, який не було знайдено у базі даних ДПС.