Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, зобов’язані вести облік доходів і витрат за встановленою формою

опубліковано 07 червня 2022 о 14:52

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, зобов’язані вести облік доходів і витрат від такої діяльності за встановленою формою. Облік доходів і витрат може вестися в паперовому та/або електронному вигляді, у тому числі через електронний кабінет.

Типова форма, за якою здійснюється облік доходів і витрат фізичною особою, яка провадить незалежну професійну діяльність , та Порядок її ведення затверджені наказом Міністерства фінансів України від 13.05.2021 № 261.

Типова форма зберігається у самозайнятої особи протягом 3 років після закінчення звітного періоду, у якому здійснено останній запис.

Згідно з ст. 164 прим. 1 Кодексу України про адміністративні порушення від 07 грудня 1984 року № 8073-Х із змінами за неведення обліку або неналежне ведення обліку доходів і витрат, для яких законами України встановлено обов’язкову форму обліку, передбачено попередження або накладення штрафу у розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За повторне порушення протягом року - штрафу у розмірі від п’яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.