Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На потреби територіальних громад платники Івано-Франківщини сплатили 2,8 мільярди гривень податків та зборів

опубліковано 13 травня 2022 о 14:42

Впродовж 4 місяців місцеві бюджети Прикарпаття повнилися майже на 2,8 млрд гривень податків та зборів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися на пів мільярда гривень. Про це повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.

Найбільшу частину надходжень становить сплата податку з доходів фізичних осіб. За першу третину року вона склала неповних 1,9 млрд гривень та збільшилася у порівнянні до 2021 року на 398 млн гривень.

Також малий бізнес Прикарпаття за січень-квітень 2022 року сплатив 357,6 млн гривень єдиного податку, чим перевищив минулорічну сплату на 54,8 млн гривень.

Одними з бюджетоформуючих податків місцевих скарбниць є й майнові податки, до них належать: податок на нерухоме майно, транспортний податок, земельний податок та орендна плата за землю. З початку року прикарпатці у підсумку сплатили 245 млн гривень таких платежів, майже така ж сума надійшла й торік.

Сплата рентної плати за користування надрами за 4 місяці року склала 101 млн гривень та перевищила минулорічні показники більш як у 2,5 рази.

Натомість дещо знизилися надходження від акцизного податку: 59,9 млн гривень проти 63,9 млн гривень. В службі це пояснюють тимчасовим обмеженням на продаж алкоголю у перші місяці війни.

Що ж до туристичного збору, то тут зберігається позитивна тенденція у сплаті. Сплата за цим зобов’язанням склала 5,7 млн гривень, проти минулорічних 3,8 млн гривень.

Також місцеві скарбниці у січні-квітні цього року поповнювалися за рахунок екологічного податку – 56,1 млн гривень, податку на прибуток підприємств –37,7 млн гривень, рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів –20,2 млн гривень, від сплати за ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі у сфері підакцизної групи товарів – 6,2 млн гривень, рентної плати за спеціальне використання води – 3 млн гривень та ін. обов’язкових платежів.