Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи нараховується та сплачується екологічний податок за періоди 2022 року в умовах дії воєнного стану?

опубліковано 13 травня 2022 о 14:17

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що відповідно до підпункту 69.16 пункту 69 підрозділу 10 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України тимчасово, з 01 січня 2022 року по 31 грудня року, в якому припинено чи скасовано воєнний стан не нараховується та не сплачується екологічний податок платниками цього податку, які зареєстровані (взяті на облік) за місцем розміщення стаціонарних джерел забруднення, за утворення радіоактивних відходів та тимчасове зберігання радіоактивних відходів на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, та на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями російської федерації.

Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, та територій, тимчасово окупованих збройними формуваннями російської федерації, визначається Кабінетом Міністрів України.

Нагадаємо, що стаціонарне джерело забруднення – підприємство, цех, агрегат, установка або інший нерухомий об’єкт, що зберігає свої просторові координати протягом певного часу і здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферу та/або скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти.