Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 9 мільярдів гривень податків та зборів сплатили платники Прикарпаття на потреби держави

опубліковано 10 травня 2022 о 13:35

У цей нелегкий для держави час платники податків Прикарпаття гідно тримають тилові позиції. Адже за чотири місяці цього року до бюджетів усіх рівнів ними сплачено понад 6,5 млрд гривень податкових платежів та трохи більше 2,3 млрд гривень ЄСВ, зазначила начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик.

Відтак, до загального фонду державного бюджету надійшло майже 3,8 млрд гривень податкових платежів, що перевищило минулорічні показники на 679 млн гривень. “Уже традиційно з них найбільшу частку складають рентні платежі за користування надрами – понад 1,8 млрд гривень, у порівнянні з минулим роком такі надходження збільшилися майже в 2,5 рази”, - підбила підсумки очільниця обласної податкової служби. Також, за її словами,  834 млн гривень надійшло до держбюджету податку на додану вартість, показники сплати у порівнянні з аналогічним періодом того року теж дещо зросли – на 43 млн гривень. На третьому ж місці по величині надходжень є ПДФО та військовий збір. Загалом “зарплатних” податків до держбюджету прикарпатці за січень-квітень ц.р. сплатили 675 млн гривень та перевищили минулорічну сплату 33,4 млн гривень. Окрім того, держбюджет поповнився за рахунок сплати податку на прибуток, екологічного податку та ін. платежів.

Що ж до місцевих бюджетів області, стверджує Ірина Столярик, то впродовж 4 місяців на потреби тергромад платники області сплатити майже 2,8 млрд гривень. Аналізуючи минулорічні показники, спостерігається приріст на 398 млн гривень. Основними бюджетоформуючими податками стали ПДФО – 1,8 млрд гривень, єдиний податок – 357,6 млн гривень та майнові податки – 245,1 млн гривень.

“Як бачимо, у цей нелегкий для держави час, громадяни Прикарпаття гідно тримають економічну оборону країни. Тож від імені податкової служби хочу подякувати кожному платнику за сумлінне виконання ними свого громадянського обов’язку. Кожна сплачена гривня наближає нас до перемоги, є допомогою і зброєю у боротьбі з російським окупантом. Лише спільними зусиллями здолаємо ворога. УСЕ БУДЕ УКРАЇНА”, - подякувала наостанок начальник податкової служби області.