Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи може фізична особа – підприємець, у разі нової реєстрації ФОП у поточному році, обрати третю групу платника єдиного податку за ставкою 2 відс. доходу?

опубліковано 02 травня 2022 о 14:20

Реєстрація платником єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відс. доходу здійснюється за результатами обробки заяви про застосування спрощеної системи оподаткування. Про це нагадують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Подана заява підлягає перевірці на відповідність зазначених суб’єктом господарювання видів господарської діяльності та повноти її заповнення (ставки, дати обрання, тощо). При цьому, підставами для відмови у реєстрації платниками єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відс. доходу є здійснення суб’єктами господарювання діяльності, визначеної п.п. 9.3 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України.

Пунктом 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу не передбачено обмежень щодо обрання спрощеної системи оподаткування за ставкою 2 відс. доходу фізичною особою – підприємцем, щодо якої державним реєстратором прийнято рішення про припинення підприємницької діяльності, у разі нової реєстрації ФОП у поточному році. Відповідно, такі платники можуть обрати третю групу платника єдиного податку за ставкою 2 відс. доходу.