Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За січень-березень 2022 року до бюджетів громад Івано-Франківщини надійшло майже 280 млн грн єдиного податку

опубліковано 12 квітня 2022 о 14:08

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що впродовж січня-березня 2022 року платники єдиного податку сплатили до місцевих бюджетів Івано-Франківщини 279,9 млн гривень єдиного податку. В порівняні з відповідним періодом 2021 року надходження збільшились 49,1 млн гривень.

Із загальної суми надходжень, фізичні особи – підприємці І-ІІІ груп перерахували 229 млн грн єдиного податку, юридичні особи – платники єдиного податку ІІІ групи – 40,2 млн грн, юридичні особи – платники єдиного податку ІV групи – майже 10,7 млн гривень.    

Нагадаємо, відповідно до Закону України №2120, тимчасово з 1 квітня 2022 року та до припинення або скасування воєнного стану в Україні, ФОПи 1,2 груп мають право не сплачувати єдиний податок і не заповнювати декларацію з єдиного податку за той період, в якому він не сплачувався. Платники 3 групи-спрощенці сплачують єдиний податок за ставками 3 чи 5 відсотків або за спецставкою 2% доходу.

Водночас, в обласній податковій звертають увагу на важливість сплати усіх податків і зборів з метою підтримки Збройних сил України та країни вцілому.