Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З десяти перевірених - у дев’ятьох підприємців громадяни не змогли розрахуватись за покупку банківською карткою

опубліковано 07 квітня 2022 о 15:51

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, з моменту набрання чинності Закону України від 15 березня 2022 року № 2120-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану», відповідно до якого скасовано мораторій на проведення фактичних перевірок, працівниками податкової служби Івано-Франківщини проведено 10 фактичних перевірок суб’єктів господарювання.

Насамперед, перевірки проводились у тих господарських одиницях, стосовно яких отримано скарги від громадян чи за результатами обстежень яких встановлені факти, що свідчать про порушення законодавства, зокрема: про неправомірну відмову від проведення розрахунків за товари, роботи чи послуги за допомогою банківських платіжних засобів, необґрунтоване завищення цін на товари, що мають істотну соціальну значущість або продаж їх без наявності цінників, продаж алкогольних напоїв тощо.

В ході цих перевірок встановлено:

- 9 випадків не забезпечення можливості проведення розрахунків з електронних платіжних засобів;

- 8 випадків не проведення розрахунків через РРО/ПРРО;

- 2 випадки не облікованого підакцизного товару;

- 2 випадки зберігання алкогольних напоїв без марок акцизного податку.

За вказані порушення на винних осіб складено 17 протоколів про адміністративні правопорушення, за якими передбачено адміністративний штраф в сумі близько 12 тис. грн, а очікувана сума штрафних санкцій за вказаними перевірками складає 378,9 тис. гривень.

Нагадаємо, у разі виявлення порушень у сфері роздрібної торгівлі, громадяни можуть повідомити Головне управління ДПС в Івано-Франківській області за номерами телефонів: 0680788843 або (0342) 771901.