Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За І квартал 2022 року платники Прикарпаття сплатили 6,6 мільярдів гривень податкових надходжень та ЄСВ

опубліковано 05 квітня 2022 о 10:35

За січень-березень 2022 року платники податків Івано-Франківщини сплатили до бюджетів усіх рівнів 4,9 мільярдів гривень податків, зборів та платежів та 1,7 мільярди гривень єдиного внеску до Пенсійного фонду України. Про це повідомила начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик.

За словами очільниці, цьогорічні надходження майже на 1,4 мільярди гривень перевищують показник надходжень за аналогічний період 2021 року і це при тому, що бізнес більше місяця працює в умовах воєнного стану.

Із загальної суми надходжень до державного бюджету країни поступило 2,8 мільярди гривень, що на 960,7 мільйонів гривень більше, ніж у І кварталі минулого року.

Як зауважила Ірина Столярик, лідерами за надходженнями на Івано-Франківщині вже традиційно є такі податки як рентна плата за користування надрами, податок на додану вартість та податок на доходи фізичних осіб разом з військовим збором.

Так, в січні-березні платниками податків області сплачено 1,2 мільярди гривень рентної плати, що на 694 мільйони гривень перевищує надходження за аналогічний період минулого року, 713, 8 мільйонів гривень ПДВ, що вище минулорічного показника на 85 мільйонів гривень та 495,4 мільйони гривень та ПДФО та військового збору і це на 87,6 мільйонів гривень більше ніж у І кв. 2021 року.

Що ж до місцевих бюджетів Прикарпаття, то за словами керівника податкової служби області, у січні – березні п.р. платники області сплатили 2,1 мільярди гривень податків і зборів, що більше січня – березня минулого року на 400,9 мільйонів гривень. Основними бюджетоформуючими платежами стали: ПДФО – 1,4 мільярдів гривень, єдиний податок – 279,9 мільйонів гривень, земельний податок – 147,8 мільйонів гривень, екологічний податок – 55,6 мільйонів гривень, акцизний податок – 48,4 мільйонів гривень.

Крім цього, Ірина Столярик зазначила, що за підсумками першого кварталу року роботодавці Прикарпаття сплатили до Пенсійного фонду 1,7 мільярдів гривень єдиного соціального внеску, що на 249,7 мільйонів гривень більше ніж за аналогічний період минулого року.

«Дякую усім платникам Прикарпаття за розуміння важливості виконання своїх обов’язків в умовах сьогодення та за вчасну сплату своїх податкових зобов’язань у березні поточного року, - сказала Ірина Столярик. – Сплата податків та підтримка бізнесу – це той вклад, який ми з вами можемо і повинні зробити задля підтримки фінансової стабільності нашої країни в умовах війни, підтримки Збройних сил України, а відтак – наближення перемоги над ворогом».