Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Повідомлення про прийняття працівника на роботу можна подати за допомогою Електронного кабінету

опубліковано 04 квітня 2022 о 14:48

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадують, що Постановою КМУ від 28.12.2021 р. № 1392 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 № 413 і від 17 квітня 2019 № 328» з 5 січня п.р. суттєво оновлено порядок заповнення та форму Повідомлення про прийняття працівника на роботу.

Таке повідомлення можна подати в електронному вигляді з використанням електронного підпису відповідальних осіб скориставшись Електронним кабінетом, вхід до якого здійснюється за посиланням: http://cabinet.tax.gov.ua.

За відсутності технічної можливості подання повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту засобами електронного зв’язку в електронній формі таке повідомлення подається у формі документа на папері згідно з додатком разом з копією в електронній формі.

Нагадаємо, повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою або резидентом Дія Сіті до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску за формою до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором або до початку виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом резидента Дія Сіті.

Звертаємо увагу, що гіг-контракт — це цивільно-правовий договір, за яким гіг-спеціаліст зобов’язується виконувати роботи та/або надавати послуги відповідно до завдань резидента «Дія Сіті» як замовника, а резидент «Дія Сіті» зобов’язується оплачувати виконані роботи та/або надані послуги і забезпечувати гіг-спеціалісту належні умови для виконання робіт та/або надання послуг, а також соціальні гарантії.

Розширено перелік осіб, у разі оформлення відносин з якими подається Повідомлення про прийняття на роботу/укладення гіг-контракту, а саме:

-працівники за укладеним трудовим договором – до початку роботи;

-гіг-спеціалісти резидента Дія Сіті- до початку виконання робіт (надання послуг).

Також передбачено 4 категорії осіб, для яких потрібно подавати повідомлення. Залежно від категорії особи у графі 5 зазначається:

1 – наймані працівники за основним місцем роботи;

2 – працівники за сумісництвом;

3 – гіг-спеціалісти за гіг-контрактом;

4 – працівники на підставі цивільно-правових договорів.