Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Скасовано сплату податку на доходи при виплатах нерезидентам за виробництво та розповсюдження реклами

опубліковано 31 березня 2022 о 10:58

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області з 1 січня 2022 року скасовано норму п п. 141.4.6 ст. 141 Податкового кодексу, яка передбачала сплату 20% податку на доходи нерезидента за виробництво чи розповсюдження реклами. Це визначено Законом України від 03.06.2021 року № 1525-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам».

Зокрема, вищевказаним Законом до Податкового кодексу України внесено зміни, відповідно до яких  з 1 січня 2022 року виплати нерезидентам за виробництво реклами можуть підпадати під визначення інших доходів від наданих послуг, переданих, виконаних, наданих резиденту від нерезидента згідно з підпунктом 141.4.1 «к») ст. 141 Податкового кодексу. У такому випадку, якщо виплата згідно з умовами договору не підпадає під визначення інших підпунктів підпункту 141.4.1 ст. 141 Податкового кодексу, зазначені виплати не є об'єктом для утримання податку на доходи нерезидента.

Такі норми роз’яснені Інформаційним листом ДПС №26 «Щодо порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам», який розміщено на офіційному порталі ДПС України за посиланням https://tax.gov.ua/broshuri-ta-listivki/537580.html).