Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Скасовано мораторій на всі фактичні перевірки та камеральні перевірки з питань відшкодування ПДВ

опубліковано 22 березня 2022 о 14:23

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що у період воєнного стану податкові перевірки не розпочинаються, а розпочаті перевірки зупиняються, крім камеральних перевірок з питань відшкодування ПДВ та фактичних перевірок, визначених ст.80 ПКУ, які повністю відновлені. Зокрема, фактичні перевірки будуть проводитися на підставі отриманої інформації від державних органів, органів місцевого самоврядування та письмового звернення громадян щодо не забезпечення розрахунків карткою, порушень розрахункових операції при торгівлі підакцизною групою товарів, завищенні цін. У разі виявлення порушень за результатами цих перевірок застосовуються штрафні санкції.

З 17 березня податківцям надано право складати протоколи на ФОП та посадових осіб юридичної особи про адміністративні правопорушення за порушення порядку проведення готівкових  розрахунків за товари (послуги), у тому числі перевищення граничних сум розрахунків готівкою, не забезпечення можливості розрахунків за товари з використанням платіжного терміналу.

У разі виявлення таких порушень до суб’єкта господарювання застосовується штраф у розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн – 3400 грн), при повторному порушенні від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 грн – 17000 грн).

Звертаємось до громадян, які сьогодні проживають на території Івано-Франківської області, що якщо під час розрахунку за придбаний товар чи надану послугу вам відмовили у розрахунку через банківський платіжний термінал, зателефонуйте до Головного управління ДПС в області та повідомте про такий факт за номерами телефонів 068 078 88 43, (0342) 771901.