Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Івано-Франківську інформаційна кампанія щодо застосування РРО в розпалі!

опубліковано 06 лютого 2022 о 14:34

Податківці продовжують інформувати івано-франківських підприємців щодо необхідності застосування РРО та можливості використання їх аналогів - програмних РРО. 

Зокрема, начальник відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Мар'яна Мороз завітавши до суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність на вул. Мельника-Сахарова інформувала, що ФОП-спрощенці 2,3,4 групи, які отримують готівкові кошти за реалізований товар чи надані послуги, зобов'язані застосовувати РРО, а також забезпечувати можливість покупцям розрахуватись банківською карткою через платіжний термінал. 

Цікавились окремі підприємці і реєстрацією програмних РРО, оскільки такий програмний продукт безкоштовний і відповідно не призведе до фінансових витрат для малого бізнесу. Податківці  детально розповіли їм про переваги та особливості застосування програмного реєстратора. Дане програмне забезпечення є легким у користуванні, а його реєстрація проводиться в короткі терміни за заявою платника, яку необхідно подати в електронній формі через Електронний кабінет.

Також під час таких відвідин інформували і про діючу відповідальність підприємців за незастосування РРО чи ПРРО під час проведення розрахункових операцій. Зокрема, у разі не проведення операцій через РРО чи ПРРО застосовується штраф в розмірі 100 відсотків вартості реалізованих товарів, при повторному порушенні штраф 150 відсотків. За відмову покупцю розрахуватись через платіжний термінал на підприємців чекає штраф у розмірі 8500 гривень.