Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

І платник податків і контролюючий орган під час перевірки може здійснювати звукозапис, фото-, відео- фіксацію

опубліковано 28 січня 2022 о 11:41

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадує платникам, що Законом України від 30.11.2021 № 1914-ХІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» з 1 січня 2022 року запроваджується ряд нововведень.

Зокрема, Законом надано право як платнику податків так і контролюючому органу під час перевірок відкрито здійснювати звукозапис, фото-, відео- фіксацію. Крім того, такі записи дозволено використовувати в подальшому як підставу для висновків акту перевірки.

Інформуємо, що план-графік проведення документальних планових перевірок платників податків оприлюднений на офіційному вебпорталі ДПС (https://tax.gov.ua) (Головна/Діяльність/Плани та звіти роботи).

Відповідно до п. 77.2 ст. 77 Податкового кодексу України до плану-графіка проведення документальних планових перевірок відбираються платники податків, які мають ризик щодо несплати податків та зборів, невиконання іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи.