Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Реєстрація особи – нерезидента як платника податку на додану вартість здійснюється через спеціальне портальне рішення

опубліковано 21 січня 2022 о 11:54

Головне управління ДПС в Івано-Франківській області повідомляє, що реєстрація особи - нерезидента як платника податку на додану вартість здійснюється через спеціальне портальне рішення для користувачів нерезидентів, які надають електронні послуги, а саме: Кабінет особи – нерезидента – платника ПДВ, розміщений на офіційному вебпорталі Державної податкової служби України у банері «Особам – нерезидентам – постачальникам електронних послуг».

Вхід до Кабінету особи – нерезидента – платника ПДВ здійснюється шляхом авторизації особи – нерезидента, для чого у банері «Особам-нерезидентам – постачальникам електронних послуг» вебпорталу ДПС необхідно створити обліковий запис користувача особи-нерезидента – постачальника електронних послуг.

Наголошуємо, що створення облікового запису не є реєстрацією особи – нерезидента як платника ПДВ в контролюючому органі. Обліковий запис дає можливість входу до Кабінету особи – нерезидента – платника ПДВ  та подання Заяви про реєстрацію як платника податку на додану вартість особи – нерезидента.

Форма Заяви (№ 1-РОН) встановлена українською та англійською мовами.  Після заповнення усіх полів Заяви її необхідно зберегти та надіслати до  контролюючого органу.

Заява подається разом із електронними копіями витягу з відповідного бізнес – реєстру (торговельного, банківського або іншого реєстру, в якому фіксується факт державної реєстрації компанії, організації), виданого в країні реєстрації такої особи – нерезидента (далі – бізнес-реєстр), документа, що підтверджує присвоєння ідентифікаційного (реєстраційного, облікового) номера (коду) нерезидента в країні його реєстрації, якщо у витягу з відповідного бізнес-реєстру не зазначені відомості про такий номер (код), та документа, що підтверджує повноваження представника особи – нерезидента, який буде підлягати електронній дистанційній ідентифікації. Також до Заяви додається інформація щодо підтвердження факту та періоду досягнення суми операцій з постачання фізичним особам електронних послуг, визначеної для обов'язкової реєстрації.

Внесена до Заяви інформація має відповідати доданим (у форматі pdf) до Заяви документам.

За результатом розгляду Заяви  Інформаційне повідомлення про реєстрацію або відмову у реєстрації особи нерезидента як платника податку на додану вартість надсилається в Кабінет Нерезидента, з одночасним направленням на електронну пошту Нерезидента, зазначену у Заяві.