Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

При Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області створено нову Громадську раду

опубліковано 20 січня 2022 о 17:19

Сьогодні, 20 січня 2022 року, в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області відбулись установчі збори для формування  Громадської ради при Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Для участі у засіданні інститутами громадянського суспільства делеговано 20 представників, які за рішенням ініціативної групи з  підготовки  установчих  зборів  для формування  Громадської  ради  при  ГУ ДПС в Івано-Франківській області, рекомендовані для участі в установчих зборах з формування складу Громадської ради при ГУ ДПС в Івано-Франківській області.

Членами установчих зборів одноголосно прийнято рішення про затвердження складу громадської ради у складі 20 осіб.

У новому складі представники громадськості Івано-Франківщини провели перше засідання дорадчого органу, на якому обрали голову, секретаря, робочі комісії та їх керівників.

Крім цього, члени новоствореної Громадської ради поспілкувалися з начальником Головного управління ДПС Іриною Столярик, яка розповіла про результати роботи очолюваного нею відомства у 2021 році та про податкові новації. Зокрема, звернула увагу на обов’язок застосування РРО та ПРРО підприємцями – платниками єдиного податку другої, третьої та четвертої груп та ведення ними обліку товарних запасів.  Водночас зауважила, що спрощенці першої групи та підприємці, які здійснюють діяльність на території села, за умови виконання певних вимог, звільняються від застосування РРО.

Також Ірина Столярик розповіла про нововведення, що стосуються сплати акцизного податку та податку на додану вартість виробниками підакцизної продукції, нагадала про початок кампанії декларування доходів, які отримували громадяни впродовж 2021 року, та з яких не був сплачений податок, а також про кампанію одноразового декларування.