Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Повідомляти органи ДПС потрібно не лише про прийняття працівника на роботу, а й про укладення гіг-контракту в рамках ДіяСіті

опубліковано 18 січня 2022 о 11:29

Головне управління ДПС в Івано-Франківській області інформує платників щодо необхідності подання повідомлення про прийняття працівника на роботу за новою формою.

Нагадаємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2021 року №1392  внесено зміни до  постанови від 17 червня 2015 р. № 413 «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу». До назви останньої додалося «…укладення гіг-контракту». Тобто надалі повідомляти органи ДПС потрібно не лише про прийняття працівника на роботу, а й про укладення гіг-контракту в рамках ДіяСіті.

Оновлена версія Постанови № 413 передбачає, що повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою (крім повідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації) та/або резидентом ДіяСіті до територіальних органів ДПС за місцем обліку їх як платника ЄСВ до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором та/або до початку виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом резидента ДіяСіті засобами електронного зв'язку з використанням електронного підпису відповідальних осіб, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу.