Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На потреби територіальних громад платники Івано-Франківщини сплатили 7,5 мільярдів гривень податків та зборів

опубліковано 13 січня 2022 о 11:19

Впродовж минулого року місцеві бюджети Прикарпаття повнилися на 7,5 мільярдів гривень податків та зборів, що більше від попереднього періоду на 1,3 мільярди гривень. Про це повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.

Найбільша частка надходжень традиційно належить податку з доходів фізичних осіб, торік вона склала 4,9 мільярдів гривень та збільшилася у порівнянні до 2020 року на 800 мільйонів гривень.

Другим за розміром бюджетоформуючим платежем став єдиний податок, його торішні надходження склали 950 мільйонів гривень та відносно січня-грудня 2020 зросли трохи більше як на чверть.

Також майже на третину більше у порівнянні з 2020 роком сплатили торік прикарпатці майнових податків, а це: податок на нерухоме майно, транспортний податок, земельний податок та орендна плата за землю. Загальна сума надходжень за якими склала 870 мільйонів гривень.

Окрім того, на потреби місцевих громад платники Івано-Франківщини сплатили 215 мільйонів акцизного податку та збільшили сплату у порівнянні з позаминулорічним показником на 17 відсотків.

Що ж до екологічного податку, то впродовж січня-грудня 2021 року надходження за таким платежем склали 210 мільйонів гривень, та перевищили 2020 рік на 60 мільйонів гривень.

Поступлення від рентної плати за користування надрами торік скали 175 мільйонів гривень, що вдвічі більше попередніх показників.

А ще місцеві скарбниці у 2021 році поповнювалися за рахунок податку на прибуток підприємств – 73,5 мільйонів гривень, рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів – 65 мільйонів гривень, від сплати за ліцензії на право здійснення діяльності у сфері підакцизної групи товарів – 30 мільйонів гривень, рентної плати за спеціальне використання води – 10,6 мільйонів гривень, туристичного збору – 10,3 мільйонів гривень т а ін.