Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шляхи створення успішної та процвітаючої громади обговорили заступник обласної податкової служби Наталія Зікрата з представниками Снятинської ТГ

опубліковано 23 грудня 2021 о 11:41

Від своєчасної та у повній мірі сплати податків та зборів залежить фінансова спроможність й соціальний розвиток територіальної громади. Саме тому підвищення рівня податкової культури та дисципліни є передумовою розквіту будь-якої територіальної одиниці. Тож про шляхи пошуку додаткових резервів для наповнення бюджету та методи мотивації платника до сумлінності спілкувалися під час робочої зустрічі заступник начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Наталія Зікрата з керівництвом Снятинської ТГ: заступником міського голови Віктором Кушиком, начальником відділу економічного розвитку, комунального господарства, транспорту, підтримки аграрного сектору, інвестицій та міжнародного співробітництва Оксаною Ганжа та начальника фінансового відділу Галиною Мізерною.

Зокрема, заступник начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Наталія Зікрата звернула увагу присутніх на необхідності інвентаризації земельних ділянок та проведенні належної їх нормативно-грошової оцінки, затвердженні оптимальних ставок майнових податків, які є основним джерелом наповнення місцевих скарбниць. Детально зупинилася посадовець і на необхідності проведення заходів з недопущення платниками податкових боргів, адже це насамперед, як зауважила Наталія Зікрата, втрати громади, зменшення їх платоспроможності на необхідні соціальні проекти.

За її словами, податкова завжди готова до надання необхідних інформаційних даних, консультацій з податкового законодавства, які будуть необхідними представникам територіальних громад для провадження ними самостійної фінансової діяльності.

Під час зустрічі учасники обговорили також й вирішення інших проблемних питань, зокрема шляхи виведення ринку праці з “тіні” та необхідність  офіційної виплати заробітної плати найманим працівникам. “Лише особиста відповідальність та зацікавленість кожного мешканця у економічному та соціальному розвитку громади стане стимулом для добровільної сплати податків, а отже й сприятиме економічному зміцненню не лише нашої області, а й країни в цілому”, - завершила зустріч Наталія Зікрата.