Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ефективна комунікація та злагоджена співпраця ТГ з податковою службою – запорука економічної стабільності та доброботу громади

опубліковано 21 грудня 2021 о 13:01

Резерви наповнення бюджету Заболотівської ОТГ обговорили під час робочої зустрічі заступник начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Наталія Зікрата, начальник Снятинської ДПІ Мирослав Остафійчук спільно з керівництвом громади – селищним головою Петром Маліборським та начальником відділу економічного розвитку, житлового-комунального та дорожнього господарства селищної ради Романом Кінашем.

Загалом, від платників податків Заболотівської ТГ до зведеного бюджету області за 11 місяців поточного року надійшло майже 40 мільйонів гривень податків та зборів. Загалом, стверджує Наталія Зікрата, це хороший результат роботи, який засвідчує високий рівень податкової культури платників. Проте для належного функціонування громади, покращення її економічного статусу, слід залучати нові резерви наповнення бюджету, наголосила податківець, та слід пам’ятати, що майнові податки, ПДФО та акцизний податок є основними складовими бюджету будь-якої громади, а отже він їхньої належної сплати напряму залежить економічна стабільність та соціальний добробут територіальної одиниці. Відтак, розширення бази оподаткування, зокрема й за рахунок проведення повної інвентаризації нерухомого майна та земельних ділянок громади, має бути пріоритетним для керівництва ТГ. Податкова служба зі свого боку, запевнила Наталія Зікрата, всебічно сприяє й надалі сприятиме громадам у пошуку нових резервів наповнення бюджету. Як приклад такої взаємодії податківець називає створені службою паспорти громад, де відображено економічний потенціал кожної з них. Відтак, громада повинна навчитися не лише споживати ресурси, а й самостійно створювати належні економічні умови, залучати інвестиції та розвивати громаду.

Важливою ділянкою роботи, зазначила Наталія Зікрата, є також напрямок над скороченням податкового боргу платників громади, адже це, знову ж таки, фінансові втрати громади. Актуальною проблемою, яка потребує вирішення, є також легалізація найманої праці та виплата “білої” зарплати.

“Навчити стати свідомим громадянином, дисциплінованим платником кожного мешканця, спонукати його до колективної відповідальності за власну громаду, є спільним завданням податкової служби та органів місцевого самоврядування”, - зазначила наостанок заступник начальника ГУ ДПС в області Наталія Зікрата.