Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легалізація заробітної плати, забезпечення сплати ПДФО та єдиного внеску є одним із пріоритетних завдань прикарпатських податківців

опубліковано 15 грудня 2021 о 14:53

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, одним із напрямів роботи податківців є проведення роз’яснювальної роботи щодо дотримання вимог законодавства при виплаті заробітної плати, зокрема недопущення виплати її у розмірах нижче мінімально-встановленого рівня. Завдяки таким заходам з початку року 1850 роботодавців Прикарпаття підвищили заробітну плату найманим працівникам, з них 854 юридичні особи та 996 фізичних осіб-підприємців. До бюджету додатково надійшло 1706,1 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 2227,3 тис. грн єдиного соціального внеску.

Комплексні заходи щодо дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, та контроль за оформленням трудових відносин із найманими працівниками проводяться податківцями на постійній основі. Зокрема, систематично проводиться аналіз наявної інформації та відбір суб’єктів господарювання, які порушують вимоги трудового та податкового законодавства при виплаті заробітної плати. З такими платниками проводиться індивідуальна роз’яснювальна робота щодо порядку оформлення найманих працівників на роботу, недопущення виплати зарплати в «конвертах», своєчасності виплати заробітної плати, тощо.

Податківці нагадують, що до початку роботи працівника роботодавці зобов’язані подати повідомлення до податкової інспекції за місцем обліку його як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за формою, яка затверджена Постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 року № 413.