Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок визначення платниками напряму використання коштів, сплачених на єдиний рахунок

опубліковано 15 грудня 2021 о 14:57

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що відповідно до пункту 351.8 статті 35 Податкового кодексу платник податків має право через Електронний кабінет визначити напрям використання суми помилково або надміру сплачених грошових зобов’язань та пені, наявних на дату формування Реєстру платежів з єдиного рахунку в розрізі окремого платника податків, які повинні враховуватися при формуванні такого Реєстру.

Для цього платнику податків необхідно:

1. Увійти до приватної частини Електронного кабінету за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua

Увійти у вкладку «Єдиний рахунок»/«Визначення напряму використання коштів». На екрані надається перелік розрахункових документів на сплату коштів на єдиний рахунок, за якими наявні залишки на єдиному рахунку.

2. Здійснити вибір напряму спрямування коштів на бюджетні/небюджетні рахунки (за даними ІТС «Податковий блок») у документі «Визначення напряму використання коштів, сплачених на єдиний рахунок (залишки)» за формою J/F1307402.

3. Підписати документ «Визначення напряму використання коштів, сплачених на єдиний рахунок (залишки)» за формою J/F1307402 та відправити до ДПС.

4. Отримати квитанцію №2 до документу «Визначення напряму використання коштів, сплачених на єдиний рахунок (залишки)» за формою J/F1307402 з результатом обробки про його успішне прийняття ДПС.