Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Які терміни подання заяви за формою № 1-ПДВ при добровільній реєстрації платником ПДВ?

опубліковано 14 грудня 2021 о 14:50

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадують, що особа, яка не є платником ПДВ у зв'язку з тим, що обсяги оподатковуваних операцій відсутні або є меншими від встановленої суми – 1 млн грн, вважає за доцільне добровільно зареєструватися як платник податку, така реєстрація здійснюється за її заявою.

У разі добровільної реєстрації особи як платника податку реєстраційна заява подається не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку податкового періоду, з якого такі особи вважатимуться платниками ПДВ та матимуть право на податковий кредит і складання податкових накладних.

У разі зміни ставки єдиного податку з 5 % без ПДВ на 3 % з ПДВ реєстраційна заява подається не пізніше 10 числа першого календарного місяця, в якому буде застосовуватися ставка єдиного податку, що передбачає сплату ПДВ.

Заява про реєстрацію особи в якості платника ПДВ подається в контролюючий орган виключно в електронній формі. У разі якщо останній день строку подання заяви припадає на вихідний, святковий або неробочий день, останнім днем строку вважається наступний за вихідним, святковим або неробочим робочий день.