Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Прикарпатті до місцевих бюджетів надійшло понад 10 мільйонів гривень туристичного збору

опубліковано 14 грудня 2021 о 14:18

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області з початку року до місцевих бюджетів Прикарпаття надійшло 10,1 млн грн туристичного збору. Це на 4,6 млн грн більше ніж за відповідний період минулого року.

Зокрема, фізичні особи-підприємці сплатили – 5,7 млн грн, що на 2,5 млн гривень більше минулорічних надходжень. Від юридичних осіб до місцевої скарбниці надійшло 4,4 млн грн, а це на 2,2 млн гривень більше ніж торік.

Вже традиційно найбільші суми туристичного збору перерахували суб’єкти господарювання міста Яремче – 7,5 млн грн та Івано-Франківська 1,5 млн гривень. Збільшення надходжень пояснюється дедалі більшою популярністю відпочинку в Карпатах серед туристів, які відвідують наш регіон.

Нагадаємо, сплачують туристичний збір податкові агенти за своїм місцезнаходженням щоквартально, відповідно до податкової декларації з туристичного збору за звітний (податковий) квартал, або авансовими внесками до 30 числа включно кожного місяця. Податкову декларацію з туристичного збору податкові агенти подають до контролюючого органу щокварталу, протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.

Форма декларації, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 09.07.2015 № 636 «Про затвердження форм податкових декларацій збору за місця для паркування транспортних засобів та туристичного збору» (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 08.05.2019 № 186), показники в якій відображаються не наростаючим підсумком, а окремо за кожний квартал.

Перелік податкових агентів розміщується та оприлюднюються на офіційному вебсайті сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади.