Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інвестиційну та економічну привабливість Івано-Франківщини обговорили на засіданні тристоронньої соціально-економічної ради

опубліковано 09 грудня 2021 о 15:22

Як підвищити економічну привабливість регіону для інвестора – тема дискусії спільного робочого засідання виконавчого комітету Івано-Франківської обласної тристоронньої соціально-економічної ради та координаційного комітету сприяння зайнятості населення.

Участь у заході взяли Василь Скригунець – співголова виконкому ІФОТСЕР як Сторона роботодавців, Ольга Шевчук – заступник директора обласного центру зайнятості, Володимир Попович – заступник директора департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ОДА, а також заступник начальника ГУ ДПС в Івано-Франківській області Наталія Зікрата.

Івано-Франківщина для інвесторів приваблива туристичним, промисловим та сільськогосподарським потенціалом, а також трудовим ресурсом. Вливання іноземного капіталу має велике значення для соціально-економічного розвитку регіону: адже це створення робочих місць, галузевий розвиток та створення здорової економічної конкуренції.

Також, як слушно зазначила заступник начальника обласної податкової служби Наталія Зікрата, для будь-якого інвестора є вкрай важливим працювати в правовому полі, де усі суб’єкти господарювання дотримуються норм законодавства, у тому числі й податкового, що забезпечує рівність умов. Саме тому підвищення податкової культури та дисципліни серед платників податків є в пріоритеті роботи податкової служби. З цією метою обласною ДПС проводиться ряд заходів: семінари, тренінги, зустрічі з платниками, також налагоджена тісна співпраця з територіальними громадами Івано-Франківщини.

“На сьогодні вкрай важливим завданням, яке ставить перед нами сьогодення, до речі, вирішення якого сприятиме й залученню інвестицій, є створення прозорих умов на ринку праці, - продовжила думку Наталія Зікрата, - а це - офіційне працевлаштування, виплата виключно «білої» заробітної плати та належна сплата податків роботодавцями. «Загалом, стверджує посадовець, податкова служба у своїй роботі націлена на партнерські стосунки з сумлінним бізнесом, створення комфортних та рівних умов для усіх суб’єктів господарювання. Зокрема, запровадження електронних сервісів від ДПС значно спрощує для платника процес подання звітності, дає можливість оперативно отримати інформацію щодо розрахунків з бюджетом чи направити необхідні запити до податкової служби. Окрім зручності, використання платниками електронних сервісів нівелює корупційні ризики, адже немає прямого спілкування з працівниками податкової».

Позитивним нововведенням від податкової Наталія Зікрата називає і запровадження “єдиного рахунку”, на який можна сплатити усі податки, окрім ПДВ та акцизного податку.

А загалом, резюмує, Наталія Зікрата, аналіз економічних показників свідчить про зростання бізнес активності регіону. Так, на сьогодні в області працює понад 83 тисячі суб’єктів господарювання (31,5 тисяч – юридичних осіб та 51,6 тисяч фізичних осіб ),  з них - 9,5 тисяч зареєстрували свою діяльність цього року. Така позитивна тенденція вказує на хороші умови для ведення бізнесу, а отже й сприятиме подальшому соціально-економічному прогресу регіону.