Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року платники єдиного податку перерахували до місцевих бюджетів Прикарпаття майже 900 мільйонів гривень

опубліковано 08 грудня 2021 о 15:14

З початку року платники, які обрали спрощену систему оподаткування, перерахували до місцевих бюджетів 895 млн грн єдиного податку. Це, за словами заступника начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Наталії Зікратої на 175 млн грн більше, ніж за відповідний період минулого року.

Найбільше до місцевих скарбниць надійшло від фізичних осіб – підприємців, які сплатили 728,7 млн грн єдиного податку. Це на 155 млн грн більше, ніж торік. Юридичні особи перерахували 126,5 млн грн єдиного податку, що перевищило минулорічні надходження на 21,9 млн гривень. Решту коштів, а це 39,8 млн грн, сплатили сільськогосподарські товаровиробники четвертої групи.

Наталія Зікрата наголосила, що єдиний податок у повному обсязі спрямовується безпосередньо до місцевих бюджетів. Перераховуючи його своєчасно суб’єкти господарювання, які обрали спрощену систему оподаткування, забезпечують фінансування поточних потреб та сприяють розвитку і благоустрою своєї місцевої громади.

Посадовець нагадує, платник податку може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Для платників, які мають намір перейти на спрощену систему оподаткування з І кварталу 2022 року, граничний термін подання заяви - 16 грудня 2021 року.

Форми Заяви та Розрахунку доходу за попереднiй календарний рiк, затверджені наказом Міністерства фінансів України від 16.07.2019 № 308.