Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Прикарпатські суб’єкти господарювання перерахували майже 5,5 мільярдів гривень ЄСВ

опубліковано 15 листопада 2021 о 14:03

Впродовж січня-жовтня поточного року прикарпатські суб’єкти господарювання сплатили до Пенсійного фонду 5,4 млрд грн єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, що на 915,8 млн грн більше ніж торік. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області. За твердженням податківців, ріст надходжень з ЄСВ є результатом роботи з легалізації заробітної плати та найманих працівників.

Також у відомстві інформують, що згідно з Законом України “Про державний бюджет України на 2021 рік” з 1 грудня цього року підвищується розмір мінімальної заробітної плати до 6500 гривень. Відповідно таке підвищення призведе до збільшення розміру єдиного соціального внеску вже з грудня цього року.

Зокрема, мінімальний розмір ЄСВ з 1 грудня становите 1430 грн  (6500 х 22%). Відповідно зазнає змін і максимальна сума страхового внеску і складе в наступному місяці 21 450 гривень, а максимальна величина бази нарахування ЄСВ з якої сплачуються страхові внески становитиме 97 500 гривень (15 розмірів мінімальної заробітної плати).