Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Прикарпаття надійшло майже 8,5 млн грн туристичного збору

опубліковано 08 листопада 2021 о 13:57

За десять місяців 2021 року до місцевих бюджетів Прикарпаття надійшло майже 8,5 млн грн туристичного збору, що на 3,9 млн грн більше ніж торік. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Збільшення надходжень пояснюється  дедалі більшою популярністю відпочинку  на Прикарпатті  серед  туристів. Вагому частину збору сплатили фізичні особи-підприємці – 4,7 млн грн, що на 1,9 млн гривень більше минулорічних надходжень. Від юридичних осіб до місцевої скарбниці надійшло 3,8 млн грн,  а це на 2 млн гривень більше, ніж торік.

Нагадаємо, для українських туристів туристичний збір становить не більше 0,5% від мінімальної заробітної плати, а для іноземних - не більше 5%. Ставки туристичного збору встановлюються кожною окремою сільською, селищною, міською радою або радою територіальної громади для свого населеного пункту.

Податкові агенти сплачують збір за своїм місцезнаходженням щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк та відповідно до податкової декларації за звітний квартал, або авансовими внесками до 30 числа кожного місяця на підставі рішення відповідної сільської, селищної, міської ради або ради територіальної громади.