Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року платники Прикарпаття перерахували до бюджету майже 2,4 мільярда гривень рентної плати за користування надрами

опубліковано 05 листопада 2021 о 14:26

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, з початку року платники податків Прикарпаття перерахували до зведеного бюджету 2395,1 млн грн рентної плати за користування надрами. В порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження збільшились на 33,8 млн гривень

Із загальної суми надходжень до державного бюджету надійшло 2274,1 млн грн, що на 1101,9 млн грн більше, ніж торік,  місцеві бюджети отримали 121 млн гривень, на 70,1 млн грн більше надходжень минулого року.

Найбільше із загальної суми надходжень до бюджетів всіх рівнів складає плата за користування надрами для видобування нафти – 1333,2 млн грн та рентна плата за користування надрами для видобування природного газу – 1013,4 млн гривень. Крім того, до бюджетів надійшло 40,7 млн грн рентної плати за видобування корисних копалин та 7,8 млн грн рентної плати за видобування газового конденсату.

Нагадаємо, відповідно до п.п. 252.1.1 п. 252.1 ст. 252 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями платниками рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин є суб’єкти господарювання, у тому числі громадяни України, іноземці та особи без громадянства, зареєстровані відповідно до закону як підприємці, які набули права користування об’єктом (ділянкою) надр на підставі отриманих спеціальних дозволів на користування надрами в межах конкретних ділянок надр з метою провадження господарської діяльності з видобування корисних копалин, у тому числі під час геологічного вивчення (або геологічного вивчення з подальшою дослідно-промисловою розробкою) в межах зазначених у таких спеціальних дозволах об’єктах (ділянках) надр.