Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Івано-Франківській ДПІ проведено тренінг щодо застосування РРО та ПРРО платниками єдиного податку у 2022 році

опубліковано 27 жовтня 2021 о 08:47

В Івано-Франківській  ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області нещодавно відбувся тренінг щодо застосування РРО, ПРРО платниками єдиного податку. Під час заходу начальник відділу електронних сервісів Івано-Франківської ДПІ ГУ ДПС в Івано-Франківській області Ірина Малихіна звернула увагу присутніх на обов’язкове застосування з 1 січня 2022 року реєстраторів розрахункових операцій, програмних РРО у разі проведення готівкових розрахунків підприємцями, які є платниками єдиного податку другої – четвертої груп. Посадовець порекомендувала платникам завчасно потурбуватись про  реєстрацію програмних чи класичних касових апаратів та нагадала учасникам заходу про переваги застосування програмних РРО суб’єктами господарювання, а також про відповідальність, яка передбачена за незастосування РРО чи ПРРО платниками під час проведення розрахункових операцій.

Ірина Малихіна роз’яснила порядок реєстрації програмних РРО за допомогою сервісу ДПС «Електронний кабінет». За її словами реєстрація реєстратора розрахункових операцій здійснюється в контролюючому органі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків. Для реєстрації ПРРО суб’єкт господарювання або його представник подає до контролюючого органу заяву про реєстрацію.

Крім того, Ірина Малихіна розповіла присутнім про основні норми Закону України від 15.06.2021 р. № 1539-ІХ щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету та надала практичні рекомендації щодо заповнення спеціальної одноразової декларації за допомогою сервісу «Електронний кабінет».

Також посадовець звернула увагу, на переваги сплати податків і зборів, єдиного внеску до бюджету з використанням єдиного рахунку. «Платники податків, які включені до реєстру платників, які використовують єдиний рахунок, під час сплати податкових зобов’язань зобов'язані дотримуватись вимог порядку заповнення реквізитів «Призначення платежу», - наголосила Ірина Малихіна.