Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Івано-Франківщини надійшло майже 530 мільйонів гривень плати за землю

опубліковано 23 жовтня 2021 о 11:37

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області за січень-вересень 2021 року від платників податків Івано-Франківщини до місцевих бюджетів надійшло 529,6 млн грн плати за землю. В порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 73,1 млн гривень.

Юридичні особи – власники та орендарі земельних ділянок сплатили до місцевих бюджетів 458 млн грн, фізичні особи - землекористувачі –  відповідно 71,6 млн гривень.

Нагадаємо, що власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

Юридичні особи самостійно обчислюють суму земельного податку та до 20 лютого подають податкову декларацію на поточний рік до відповідного контролюючого органу. Сплачувати податок необхідно за місцезнаходженням земельної ділянки, рівними частинами щомісяця, протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного місяця.

Нарахування фізичним особам сум земельного податку та орендної плати проводиться контролюючими органами за місцем знаходження земельної ділянки. Сплатити суму земельного податку фізичні особи мають упродовж 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення.