Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Студентів Прикарпатського університету ознайомили з роботою податкової служби

опубліковано 22 жовтня 2021 о 15:49

Сьогодні студентів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника ознайомили з особливостями діяльності податкової служби області, її основними завданнями та напрямками роботи, а також розповіли про процедуру реєстрації бізнесу, систему оподаткування в Україні та інші актуальні питання такі як застосування РРО, переваги ПРРО і податкову амністію.

Заступник начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Наталія Зікрата ознайомила студентів із структурою, функціями та окремими напрямками діяльності податкової служби області. Також посадовець зауважила, що в подальшому студенти можуть долучитися до команди податківців пройшовши конкурсний відбір на знання податкового законодавства, інших нормативних актів та наявності сертифіката з володіння українською мовою.   

Також під час заходу начальник відділу інформаційної взаємодії ГУ ДПС в області Мар'яна Мороз розповіла студентам про значення податків для розвитку та забезпечення територіальних громад, систему оподаткування, порядок отримання податкової знижки, особливості застосування РРО (касових апаратів) з 2022 року, переваги програмного РРО, сервіси податкової служби, які спрощують ведення бізнесу таких як Електронний кабінет платника та про одноразове декларування активів громадян. 

В центрі обслуговування платників студенти мали можливість побачити, як відвідувачі подають звітність, консультуються, отримують адміністративні послуги  та ключі електронного підпису.

Начальник Івано-Франківської ДПІ Олександра Михайловська акцентувала увагу студентів, що вони можуть отримати більшість послуг не відвідуючи податкову службу, скориставшись інформаційними технологіями. Зокрема  для подання звітності, виконання податкових зобов’язань, отримання інформації з реєстрів та отримання інформації про стан розрахунків з бюджету можна використовувати сервіс ДПС України «Електронний кабінет».