Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За користування надрами, лісом і водою суб’єкти Прикарпаття сплатили до бюджету 2,2 мільярди гривень рентних платежів

опубліковано 20 жовтня 2021 о 08:59

За дев’ять місяців 2021 року платники податків Прикарпаття сплатили до бюджету 2,2 млрд грн рентних платежів, що майже на 1,1 млрд грн більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це інформують в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Із загальної суми надходжень до загального фонду держбюджету надійшло 2,1 млрд грн, що на 987,1 млн грн більше, ніж у січні – вересні 2021 року. Водночас до місцевих скарбниць надійшло 162,6 млн гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження рентних платежів до місцевих бюджетів зросли на 59,6 млн гривень.

Слід зазначити, що основну частку надходжень в загальній сумі рентних платежів склала плата за користування надрами – 2,2 млрд грн, і це на 1 млн грн або на 92 відсотки перевищує надходження за аналогічний період минулого року.

За спеціальне використання лісових ресурсів впродовж січня-вересня цього року суб’єкти господарювання Івано-Франківщини сплатили 55,8 млн гривень. Приріст надходжень до аналогічного періоду минулого року склав 14,4 млн гривень.

За спеціальне використання води платники області сплатили 15,9 млн гривень. Відносно січня-вересня 2020 року сплата зросла на 1,2 млн гривень.

За користування радіочастотним ресурсом України платники Прикарпаття сплатили до держбюджету 339,6 тис. гривень.