Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громадяни можуть подати декларацію для отримання податкової знижки онлайн через «Електронний кабінет»

опубліковано 18 жовтня 2021 о 15:59

Як повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області для отримання податкової знижки необхідно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 02.10.15 №859 (у редакції від 25.04.2019 №177). Таку декларацію  за минулий рік громадяни можуть подати до податкового органу за місцем реєстрації до 31 грудня 2021 року у будь-який зручний для себе спосіб, зокрема в електронній формі через Електронний кабінет платника.

Для того, щоб заповнити та відправити декларацію онлайн необхідно авторизуватися в приватній частині Електронного кабінету платника за допомогою кваліфікованого електронного підпису. Отримати КЕП можна безкоштовно в пунктах обслуговування Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС або у будь-якій іншій установі, яка надає подібні послуги.

Бланк податкової декларації про майновий стан і доходи і додатки до неї можна переглянути або завантажити на сайті ДПС в Електронному кабінеті платника за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/form/view/F0100211.