Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 8 тисяч нових суб’єктів господарювання. Бізнесова активність області динамічно зростає

опубліковано 18 жовтня 2021 о 13:53

З початку року на Івано-Франківщині зареєстрували свій бізнес 7815 осіб, серед них 1233 – юридичні та 6582 фізичні особи. Про це повідомила начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик. У порівнянні до минулого року кількість охочих започаткувати власну справу зросла на 3556 cуб’єктів господарювання.

За словами Ірини Столярик, такі показники є доволі оптимістичними,і свідчать про здоровий економічний клімат в регіоні. Також збільшення активних суб’єктів господарювання зумовлюють появу нових робочих місць,  збільшення надходжень податкових платежів до бюджету, а отже позитивно впливають на соціальну та економічну інфраструктуру громади.

До речі, лише податку з доходів фізичних осіб за 9 місяців цього року платники податків Прикарпаття сплатили до державного бюджету 1,2 млрд гривень та  до місцевих 3,5 млрд гривень. В обох випадках минулорічні показники надходжень перевищено на 20 відсотків. Збільшилася цього року на чверть і сплата єдиного податку та становить 673,8 млн гривень. За словами очільниці податкової служби області, це знову ж таки є свідченням того, що місцевий бізнес динамічно та активно розвивається.

Водночас, з Єдиного Державного реєстру до Головного управління ДПС в Івано-Франківській області надійшли відомості про державну реєстрацію припинення діяльності від 4503 СГД, зокрема 3731 фізичної особи-підприємця та про прийняття рішення щодо припинення в результаті ліквідації від 772 юридичних осіб.