Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Завдяки податківцям на Прикарпатті 1487 суб’єктів господарювання підвищили заробітну плату своїм працівникам

опубліковано 13 жовтня 2021 о 15:01

За результатами проведення податківцями роз’яснювальної  роботи з питань дотримання вимог податкового законодавства при виплаті заробітної плати, з початку року 1487 роботодавців Прикарпаття підвищили рівень заробітної плати найманим працівникам. З них 668 юридичних осіб та 819 фізичних осіб-підприємців. До бюджету додатково надійшло 617,5 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 787,6 тис. грн єдиного соціального внеску. Про це повідомила заступник начальника Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Наталія Зікрата.

За її словами, Державною податковою службою України, Державною службою України з питань праці, Пенсійним фондом України, Національною поліцією України, іншими органами виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування проводяться комплексні заходи, спрямовані на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками.

Зокрема, податківцями систематично проводиться аналіз наявної інформації та відбір суб’єктів господарювання, які порушують вимоги трудового та податкового законодавства при виплаті заробітної плати. З такими платників проводиться індивідуальна роз’яснювальна  робота щодо недопущення виплати зарплати у розмірах нижче мінімально-встановленого рівня, порушення термінів перерахування платежів із заробітної плати, використання праці найманих працівників, яка не достатня для проведення діяльності тощо.

Також посадовець звернула увагу, що до початку роботи працівника власником підприємства, чи фізичною особою-підприємцем подається повідомлення до територіальних органів Державної податкової служби. Повідомлення про прийняття працівника на роботу подається за формою згідно з додатком до постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 р. №413.