Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларацію на податкову знижку за минулий рік громадяни можуть подати до 31 грудня 2021 року

опубліковано 08 жовтня 2021 о 13:10

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області інформують, що громадяни мають право добровільно подати декларацію про майновий стан і доходи на податкову знижку за витратами, визначеними ст. 166 Податкового Кодексу України.

Для отримання податкової знижки за результатами 2020 року до податкового органу за місцем реєстрації до 31 грудня 2021 року необхідно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 02.10.15 №859 (у редакції від 25.04.2019 №177).

Для подання декларації громадянами в «Електронному кабінеті»  ДПС працює електронний сервіс із заповнення та подання податкової декларації про майновий стан і доходи платниками податків – фізичними особами в електронному вигляді.

Звертаємо увагу, якщо платник податку до кінця поточного року, не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками 2020 року, таке право на наступний податковий рік не переноситься.

Податкова знижка - це сума витрат платника податку на оплату товарів, послуг резидента протягом звітного року, на яку зменшується загальний річний оподатковуваний дохід у вигляді заробітної плати. До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою, а також копіями договорів за їх наявності в яких обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк оплати за такі товари (роботи, послуги).